Herslev – Lejre Vig

20. september 2011

Dagens tur udgik fra Herslev Strand på grund af vejret. Det blæste lidt kraftigt fra sydvest, og ved at ro fra Herslev Strand og ind i Lejre vig, kunne jeg undgå lidt af blæsten – eller i det mindste ikke få den ind fra siden. Jeg ville nemlig gerne teste det nye sæde fra Kajaksport, som jeg har monteret i kajakken. Mest for at se forskellen fra det originale, der giver mig sovende fødder. Og er bølgerne for store, så bruger jeg benene mere – og det fjerner lidt af problemet. Så jeg søgte lidt stille vand for sammenligningens skyld. Mere om sædet i en kommende artikel!

Jeg ville også teste den Garmin GPSmap 78s med søkort, jeg har fået fingrene i – og også holderen til samme fra Ram Mount. Du vil senere kunne læse testen her.

Der var ikke mange andre på fjorden, så udover mange svaner, blishøns, skarver og tre fiskehejrer, så havde jeg næsten vandet for mig selv. Ikke dårligt. Der var fin læ for blæsten langs Herslev Strand og mod vest, men da jeg rundede pynten til Lejre Vig, fik jeg noget modvind – og lidt bølger. Dog ikke mere end jeg kunne holde 6-7 km/t. Jeg standsede for at tage et billede af nogle heste på stranden og opdagede, at GPS’en ikke sad særligt godt fast med dens sugekop. Det fik jeg rettet og der var ikke problemer på resten af turen. Heldigvis havde jeg sikret GPS’en med en lille snor, så der ville nu ikke være sket det store. Jeg opdagede også, at mit GPS ur, som jeg normalt bruger til at tracke ture, viste en lidt anden hastighed end GPSmap 78s. Ikke hele tiden, men af og til. Det ser ud til, at uret reagerer lidt langsommere på temposkift.

Jeg besluttede at ro helt ned i bunden af Lejre Vig for at finde en mulighed for at ro ind under Holbækmotorvejens bro ved Borrevejle. Det så nu ikke sådan ud på GPSmap 78’s søkort, og nej, der var en skov af siv hele vejen rundt om en evt. indsejling. Men jeg fik da skræmt en del blishøns.

På vejen tilbage roede jeg langs vestsiden til sælstenen, hvorefter jeg krydsede over vigen. Her kunne jeg virkelig mærke rygvinden og med-bølgerne, der dog ikke var så store, at jeg rigtigt kunne surfe. Men lidt hjælp fik jeg dog. Så turen tilbage tog kun halvdelen af tiden i forhold til udturen.

Efter pynten ved Lejre Vig holdt jeg ind for at få en kop kaffe. Kun mig og et par heste – og en masse fugle. Herefter manglede der kun et par kilometer til udgangspunktet. Jeg roede tilbage og så tre fiskehejrer i vandkanten. De var vel 50 meter væk. Jeg holdt op med at ro for at tage et billede, men fiskehejrerne havde også set mig, så inden jeg fik kameraet frem, var de fløjet væk.

Det var en god dag som altid – og sædet fra Kajaksport? Det var bare fantastisk!

 

Rute: Herslev Strand til bunden af Lejre Vig
Isætning: 55.677719, 11.985835 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 11,62 km
Vejr: 15 grader. Vind 9 m/s fra SW. Klart, overskyet vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.