Heel Hook makker-redning

En af de hurtige og mest sikre redningsmetoder, er heel hook makker-redning, eller på dansk hæl-krog makkerredning. I dette eksempel bliver der reddet fra kajakkens højre side. Udgangspunktet er, at redderen holder fast i den reddedes kajak, så der dannes en stabil platform.

IMGP2341Herefter griber den, der skal reddes, fast i linerne på både egen og redderens kajak med venstre hånd. Kroppen på den reddede holdes langs med kajakken.

IMGP2342Så kommes højre ben op i cockpittet, mens der fortsat holdes fast i dækslinerne på begge kajakker.

IMGP2343Så tages der fat i cockpitkanten længst væk med venstre hånd og kroppen løftes op på dækket mens den roteres, så højre ben kan stikkes ned i cockpittet.

IMGP2338Rotationen af kroppen stoppes og bagdelen kommes i sædet, mens redderens og egen kajakliner slippes. Sæt dig ordentligt i sædet, fat pagajen, og du er reddet!

 

3 thoughts on “Heel Hook makker-redning

 • 3. august 2017 kl. 07:52
  Permalink

  Lige en lille rettelse på udførelsen af heelhook.

  Personen på billedet skal have fat med venstre hånd på samme side af kajakken som han ligger. (ind under dæksline med håndflade opad)
  Og med højre hånd så langt tilbage på sin egen kajak eller hvis han kan nå, på makker kajakken.

  Det betyder at han kan holde et meget lavere tyngdepunkt.

  Besvar
 • 4. juni 2017 kl. 10:26
  Permalink

  Så vidt jeg kan se er det højre ben, der svinges op i kajakken.
  Venlig hilsen

  Besvar
  • 4. juni 2017 kl. 23:37
   Permalink

   Godt spottet. Selvfølgelig er det højre ben på billederne. Iøvrigt er der mange, der stopper rotationen, når de ligger på maven og så roterer tilbage, når begge ben er i cockpittet. Det er ikke helt så hurtigt som at rotere hele vejen rundt, men det er mere stabilt.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.