Havnsø til Stold og Sanddobberne

17. februar 2016

Det er ikke altid så let at finde noget godt rovand, især ikke om vinteren, hvor der kan være is. Jeg havde foreslået en tur fra Frederikssund og op i Værebro Å, og Morten var klar. Men på grund af mulig is og tilbud om en tur ved Havnsø, ja så opgav vi Frederikssund for i stedet at ro en tur, hvor der kunne være sæler.

IMG_1820

Jeg mødtes med de andre ved Havnsø Hotel, men i første omgang uden ‘noget sødt’, som jeg havde lovet at medbringe. Jeg var kommet lidt sent hjemmefra på grund af mistanke om et forestående indbrud, som måske blev forhindret, da jeg blev spottet af misdæderen. Han fik travlt med at køre væk, men så kom jeg altså afsted uden lidt til kaffen. Imidlertid smiler lykken nogle gange til dem, der fortjener det – og da jeg pakkede min udrustning ud af bilen ved Havnsø, så lå der en rulle chokoladekiks inderst i bagagerummet, som var trillet ud af indkøbsposerne dagen før. Super!

IMG_1821 IMG_1822

Ved Havnsø var vi fem kajakroere og vi roede mod Stold, hvor der ofte er sæler. Heller ikke i dag blev vi snydt. For der var to sæler i vandet mellem Stold og Nekselø. De holdt sig på lang afstand, så vi så kun deres hoveder i bølgerne i ny og næ.

IMG_1827

Ja, det er en sæl på billedet! Der lidt til højre…

 

Efter Stold roede vi tilbage mod Havnsø, men måtte lige vente på at Sejerøfærgen lagde til kaj. Så roede vi til stenmolen fra den tidligere stenlandingsindustri. Det var lavvandet, så vi måtte udenom. Til gengæld fik vi lidt medvind, mens vi roede forbi Dragsholm Slot ved Sanddobberne, hvor vi gik i land i den nordlige ende. Her spiste vi vores medbragte med – to havde medbragt en varm ret i deres termokander.

IMG_1831 IMG_1829

Jeg nåede aldrig at finde mine chokoladekiks frem, for Palle havde medbragt basser fra bageren. Det var jo et meget bedre tilbud og der var oven i købet kager i overskud! Efter kagen gik vi en lille rundtur på sandklitterne for at få lidt varme.

IMG_1834

Turen tilbage startede lidt koldt. Jeg frøs lidt, men fik hurtigt varmen i den lette modvind. Ved stenmolen samledes vi og roede nogenlunde samlet tilbage til Havnsø, nu i let medvind.

IMG_1832 IMG_1824

Rute: Fra Havnsø til Stold og Sanddopperne og retur
Isætning:  55° 45.221′  11° 19.301′ (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 16,16 km
Vejr: 4 grad. Vind 5 m/s fra SE. Solskin. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.