Grønlandsk pagaj

Mange benytter en moderne pagaj, der både er skivet og fremstillet af eksotiske materialer. Men der er også en del, der er til det oprindelige. Og en oprindelig grønlandsk pagaj har flere fordele. Dels kan du lave den selv, dels er den skånsom mod håndled. Min erfaring er også, at den nemmere at træne rulning med, da den har lidt mere opdrift. Og så er den da flot.
Jeg har forsøget mig med denne model fra Thomassondesign.

Her er en billedserie, der viser hvordan du snitter pagajen selv.

Jeg har også rodet lidt med snitteriet og du kan se hvordan jeg laver pagajer her.

2 thoughts on “Grønlandsk pagaj

 • 25. september 2016 kl. 18:34
  Permalink

  Jeg skal i gang med at lave min første træ pagaj. Den skal primært bruges til rul.
  jeg har læst din arbejdsbeskrivelse.
  MEN – Hvor tyk skal den være i “kernen” af bladet?
  jeg forventes at lave bredde af bladet ca. 8 cm., ude i enden.

  seer frem til dit svar.

  Besvar
  • 5. oktober 2016 kl. 01:04
   Permalink

   I virkeligheden er det op til dig. Anbefalingen er, at du definerer tykkelsen ud fra den diameter, du vælger på skaftet, altså der, hvor du holder. Den tykkelse skal være i forhold til dit greb, og er lidt en fornemmelsessag. Herefter sliber du bladet, så det skråner ud mod bladets sider, hvor tykkelsen skal være mellem 0,8 til 0,5 cm. Gerne til den tykke side, da du nu skal benytte den til rul.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.