Foldekop – kop folde

Hvem kender ikke til foldekoppen, eller kop  folde, som en kaldes efter militær skik? Den er selvfølgelig selvskrevet til kajakbrug, så denne artikel er ikke så meget en test, som det er en hyldest til den lille satan.

Jeg husker min første kop, der var army-grøn. Den købte jeg under en øvelse på sydsjælland, hvor jeg var træt af, at der tit blev tilbudt kaffe, men at der var aldrig en kop ledig. Derfor købte jeg koppen og har den faktisk i min udrustning endnu. Koppen har gjort mig selskab på utallige øvelser og i både Kroatien, Irak og Afghanistan, så det må siges, at den er combat proven.

Tilsyneladende er dens popularitet dog lidt falmet i forsvaret. Den er afløst af en termokop, der nu er militærets foretrukne. Den er dog en del mere klodset og ikke velegnet til kajakbrug. Den holder heller ikke varmen så længe, at den har mening under en rotur.

 

Koppen laves af Coghlans, men er ofte udført som reklamekop og derfor tit uden producentens navn. Men nu ved du så det. Til gengæld er der meget ofte et lille reklametryk på koppen. I forsvaret er der mange enheder, der har deres logo på koppen og sælger dem til soldaterne for så at bruge pengene på sociale begivenheder.

Beskrivelse

Koppen vejer ca. 28 gram og holder 2 deciliter, når den er åbnet. Foldet ned fylder koppen kun det halve, men kan så ikke benyttes, da den lille hank foldes ind i koppen. Koppen er lavet af et plastikmateriale og klarer opvaskemaskine. Den fås i et utal af farver og har også en storebror, der kan indeholde 0,6 liter.

I brug

Tja, hvad er der at skrive? Den er utrolig stærk og fylder ikke så meget. Den er let at rengøre – men vælg ikke en kop i hvid farve. Den bliver ualmindelig snusket at se på, når den har varet brugt et par gange uden opvask.

Koppen bør heller ikke bruges til varme fedtholdige drikke, som f.eks. suppe. Det kan afsætte en lidt sær smag til den næste drik.

Konklusion

Har du brug for en camping-kop til fleredagsturen eller en ekstra kop eller 5, fordi du vil tilbyde andre kaffe under roturen, så køb den. Bedre fås ikke. Og så er der vel lidt ressource-bevidsthed i at anvende en kop flere gange i stedet for en engangskop.

Set i butikker til 19 dkr. pr. styk.

 

One thought on “Foldekop – kop folde

  • 12. april 2012 kl. 07:58
    Permalink

    Jeg kan kun tilslutte mig denne hyldest!!!, I forhold til farven, kan det i fredstid være en fordel med en kop der ikke er i army farve. En rød kop er bare meget lettere at finde i græsset en aften i skumringen.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.