Palm neoprenhandsker

I sæsonens yderkanter kan det være rart med handsker på hænderne. Men hvad er brugbart og hvad er varmt nok? Denne artikel tester neoprenhansker fra Palm. Og lad det bare blive skrevet her: Handsker er ikke nødvendigvis en videnskab, men der er utroligt mange forskellige muligheder og en del afhænger af, hvad du foretrækker.

Beskrivelse

Palms handsker er udført af 3 mm neopren og er det, man kalder korte handsker. De går op til håndledet, men ikke længere. Fingrene er syet med forbøjning, hvilket gør det nemmere at gribe om pagajen. I håndfladen er handsken udført med gummi-dupper, så grebet på pagajen ikke glider. På handskens håndledsparti er der lavet en håndledsrem for at holde handsken lukket. Remmen er af elastikbånd og fastgøres med burretape. Som sikkerhed er der et lille ekstra burretape-lap, der forhindrer elastikbåndet i at glide op.

I brug

Handskerne findes i flere størrelser og er syet med en god pasform. Vælg en størrelse, hvor handsken sidder tæt uden at klemme. Hvis den bliver for stor, vil den kunne glide på hånden og eventuelt danne en fold i håndfladen. Det er ikke så rart og kan give vabler. Palm handsken er syet med forbøjede fingre, hvilket er en klar fordel, når man skal holde om pagajen. Dels skal man ikke bruge fingrekræfter på at bøje materialet, dels hindres overskudsmateriale i hånden, der kan danne en fold.

Handsken er tilpas lang til at manchetten kan gå uden på eller inden under din tørdragts manchet og danne en tæt forbindelse. Og remmen er heldigvis så bred, at den let kan monteres på burretapen – selv med handsken på. Når handsken er på, sidder den ret godt og efter kort tid glemmer man næsten, at den er på.

Jeg har testet handsken i vandtemperaturer ned til 1 grad celsius og har ikke haft problemer med kolde fingre, så længe handskerne er tørre. Er de blevet våde, er de ikke varme nok ved roning i temperaturer under 2-3 gader – og slet ikke, hvis det blæser. Derimod er gummiknopperne ikke så gode i koldt vejr. De bliver lidt stive og glider på pagajen. Og på min billige plastic-alu pagaj kommer der faktisk en lille pivelyd, når handsken glider. Det sker ikke på træpagajer. Det er ikke er større problem og kan være koblet til netop mine pagajer. Heldigvis er lyden ikke så høj, så jeg kan leve med det.

Opdatering 7. maj 2012: Syningerne i siden af højre pegefinger er begyndt at løbe, men ikke noget, der ikke kan repareres.

Konklusion

Til prisen er handskerne en fund. Især da de er lavet rigtigt godt og med god pasform. Og da jeg ikke har haft kolde fingre under testen, så opfylder handskerne formålet. Gummiknopperne kunne dog godt have været af et mere “klistrende” materiale, der ikke bliver hårdt ved kolde temperaturer.

Set til ca. 140 dkr på nettet.

Fra producenten

Palm Equipment Honeycomb Gloves. A Warm 3mm neoprene glove with P.U. honeycomb grip. Fingers are pre bent to help holding the paddle easier. Features:

Articulated fingers.
Velcro® wrist strap.
Warm 3mm neoprene glove with P.U. honeycomb grip.
Colour: Black/Blue.
Code: NA208.
Size: S, M, L, XL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.