Havnsø – Stold – Sanddobberne

12. juni 2016

Jeg får ikke roet så meget for tiden, men i dag skulle det være. Da det er længe siden, jeg har været rundt om Nekselø, var det egentligt målet. Men jeg ville også lige se om der var sæler ved Stold. Det fandt jeg nu ikke rigtigt ud af, da der var skydninger på skydebanen. Og da jeg ikke er helt klar over fareområdet, så valgte jeg at vende om og ro i modsat retning af Stold.

IMG_1938

Men det blev heller ikke til en tur rundt om Nekselø. Der var lidt tunnel-effekt i vinden, så jeg gad ikke rigtigt at ro rundt om Nekselø i modvind over halvdelen af vejen. Så det blev en tur i retning af Vejrhøj. Det betyder en tur forbi Vraget, Dragsholm Slot, Sanddobberne, men det er jo også en flot tur.

Færgerne til både Sejrø og Nekselø stod ud af havnen, da jeg skulle forbi Havnsø, så jeg måtte lige vente lidt. Til gengæld kunne jeg nyde solen og den fantastiske udsigt ved Vejrhøj.

Jeg mødte iøvrigt en lille kajakflok, der roede i den modsatte retning. De var en 5-6 stykker og vi passerede hinanden ved Vraget, der er en gammel mole for stenfiskere. Der var lidt fiske-fiskere på stenene i dag, men det så nu ikke ud til, at de fangede noget.

IMG_1935

Jeg udså mig et pause-sted lidt nord for Vejrhøj, hvor jeg kunne være alene på en lille sandstrand. Der var nemlig en del turister ved campingpladsen ved sanddobberne, så dem ville jeg gerne undgå. Jeg gik i land og satte min stol op, så jeg kunne nyde min kaffe. Efter en halv times tid, puslede det lidt rund om et hjørne på stranden og en mand kom til syne. Han ledte efter en smule sandstrand, for han ville gerne bade. Han spurgte, om det var i orden – det var det selvfølgelig – så han smed al tøjet og badede nøgen. Sådan. Imens kiggede jeg den anden vej og så en masse dige-svaler. Fantastiske flyvere.

IMG_1936

Hjemturen var noget mere rask, da den nu mest var i medvind. Tilbage ved udgangspunktet blev kajakken pakket på bilen. En hyggelig dag på vandet med plads til store tanker.

Rute: Fra Havnsø til Stold og Sanddobberne og retur
Isætning:  55° 45.221′  11° 19.301′ (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 14,94 km
Vejr: 18 grad. Vind 5 m/s fra SE. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.