Palm Decent Mitts (luffer)

LufferDe fleste kender til at have kolde fingre om vinteren. Og der er mange forskellige muligheder for at undgå dette. Her testes Palm Decent Mitts, der kan knappes på pagajen.

Beskrivelse

Palm’s luffer – eller mitts – er one-size og fremstillet af 4 mm. sort neopren, der er syet med blindsting og limet sammen. Det gør dem vandtætte. Inde i handsken er en ekstra pløs eller krave, der dels holder på varmen, dels bevirker, at vand ikke trænger ind i handsken bagfra. Handsken åbnes i front og kommes på pagajen, hvorefter handsken lukkes igen med burretape. Handsken passer på de fleste pagajskafter, men ikke på en grønlænderpagaj, hvis man har gjort det til en vane at holde pagajen på starten af bladet. I enden er der en lille strop, så handsken – eventuelt med munden – kan trækkes på, også selvom man skulle have våde hænder.

I brug

Kajakhandsker

Handskerne er kortere end de fleste andre kajakhandsker. Og det er en fordel, fordi de så er nemme at komme hænderne ind i. Vær dog opmærksom på, at lukningen med burretape er vendt nedad på pagajen. Ellers kan de være lidt vanskelige at få på, men så hjælper den lille strop fint. Tag dem mellem fortænderne og træk handsken på. Og det korte skaft har yderligere den fordel, at handsken ikke kommer i karambolage med tørdragten.

Når handskerne er på, er hænderne og fingrene godt beskyttet i deres eget lille mikro-miljø, og bare få meter i kajakken giver en fin varme selv på kolde dage med blæst.

Konklusion

Hanskerne holder hænderne varme på kolde dage. Og det er jo det, som man køber dem for. Hanskerne kan anbefales, men du skal lige have i hukommelsen, at ruller du, så kan du komme få koldt vand i handskerne. Det kan give kolde hænder, så i hårdere vejr med risiko for et rul eller to, er et par handsker måske at foretrække.

Set til 200 dkr. i danske kajakbutikker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.