Krusell Sealabox til iPhone

Det svenske firma Krusell har lavet et hylster til iPhone og andre telefoner, der gør dem vandtætte efter IPx7-standarden. Hylsteret hedder SEalABox og fås i syv farver. Den testede model er sort.

Beskrivelse

SEalABox består af fire dele samt en rem. Delene er en forside og en bagside af selve boksen, der består at et transparent gummimateriale (silikone) samt plasticsider (polypropylene og polyamid), der udgør boksen. De to dele sættes sammen rundt om telefonen og nogle tunger sørger for, at halvdelene sidder rigtigt sammen.

Umiddelbart er det lidt svært at se, hvilken del af de to boks-dele, der er forside eller bagside. Og manualen giver ikke en ide, men det er vist bedst, hvis den del, hvor halvdelen af det transparente er lidt tåget, bruges til bagsiden. Den anden del med let tåget gummimateriale er til forsiden og det lille klare stykke øverst, passer til iPhones forsidekamera.

Herefter sættes to halve rammer på plads ved at føre dem ind fra henholdvis top og bund af  boksen. Boksen har nogle styr, der fører rammerne på plads og samtidigt trykker boksen lidt sammen, så den bliver vandtæt. Endelig kan der sættes en rem i et øje i enten top eller bund af rammen. Remmens øje er i selve boksen, så rammen ikke rives af ved et uheld.

I brug

 Umiddelbart er boksen ret genial. Den er let at sætte sammen og jeg er ret vild med det enkle design og ikke mindst at den ikke fylder særligt meget. Men der betales også en pris: Du kan ikke anvende hovedtelefoner, da der ikke er et hul til jackstikket på hovedtelefonerne. Det er heller ikke muligt at tænde eller slukke for telefonen under brug. Og værre: Du kan ikke skrue op eller ned for lyden. Du skal altså huske at have den tændt og skruet godt op for lyden, inden du ror din tur. Men telefonen kan selvfølgelig sagtens betjenes på skærmen.

Tip: Husk at anbringe iPhonen så tæt på højre side som muligt. Ellers kan rammen faktisk skrue ned for lyd – og du kan ikke skrue op, med mindre boksen skilles ad.

Silikonevinduerne eller -delene tiltrækker støv som honning tiltrækker fluer. Heldigvis kan det let skylles af, men har du haft telefonen i en gammel taske eller i lommen, så er den noget namset, når den findes frem.

Remmen, der sættes fast i top eller bund, er at en lidt tvivlsom kvalitet. Især selve krogen, der sættes fast i rammens kant virker dårlig. Den åbnes for let, og der er derfor en fare for, at man kan tabe telefonen, hvis den bæres f.eks. om halsen. Og den er ikke let at skifte, af hullet i rammen er lille og de fleste remmes kroge derfor er for stor. En løsning kan være at sætte en nøglering i øjet.

Konklusion

Boksen er meget velegnet til no nonsens beskyttelse af din telefon, når du er ude at ro. Jeg opbevarer altid min telefon i det lille rum, som min primære kajak har foran cockpittet. Men denne løsning gør det muligt at have telefonen  i en lomme i ro-vesten. Og det er fint, da telefonen så er inden for rækkevidde, hvis man er faldet i vandet og ikke kan komme op igen. Husk dog at sikre telefonen i en strop, så den ikke tabes, når lommen åbnes. Kan anbefales til kajakbrug – men husk at teste boksen uden telefon i fra tid til anden. For silikone-“vinduerne” kan få et hul og det er ikke så let at se. Der kan også være slid på rammerne over tid. Vær opmærksom på, at Krusell’s garanti kun dækker selve hylsteret – ikke iPhonen, hvis noget går galt. Men det er helt almindeligt for den slags hylstre.

Set til ca. 249 dkr. i netbutikker.

One thought on “Krusell Sealabox til iPhone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.