eGear Guardian signallys

eGearJeg har set flere med forskellige smarte lys til brug for roning i mørke. Selv har jeg brugt pandelampe og knæklys i kombination med en lommelygte. Men jeg kunne godt bruge et vandtæt signallys, der kunne sidde på rovesten og gøre mig tydelig, hvis jeg væltede. Denne artikel ser på Guardians Dual Funktion Signal Light lavet af eGear.

Beskrivelse

Signallampen kommer komplet med lampe, batteri og en holder, der kan klipses på. Det hele er lavet af termoplastik og lampen er vandtæt til 100 meters dybde. Lampen tændes ved at dreje på glasset, hvorefter den begynder at blinke. Batteriet holder til 250 timers blinkeri. Skrues glasset af og vendes batteriet om, så lyser den permanent. Det er der strøm til i 100 timer.

Lampens glas fås i flere farver og tåler fald fra 1 meters højde. Den lyser med en led-pære og skulle kunne ses på 1,5 kilometers afstand. Lampen vejer 20 g. og virker i temperaturer fra -40 til 50 grader celsius. Den fylder 4 x 3.8 x 0.6 cm.

I brug

IMG_0806Når holderen er klipset på, den sidder ikke fast ved levering, kan signallyset sættes på remme, snore, liner og alt andet, som kan føres ind i holderen. Den er åben i den ene side og fjedrer tilbage til udgangspunktet, når en rem føres ind i holderen.

Lampen virker utrolig solid, og jeg er ret overbevist om, at den holder til en del slag. Termoplast er nærmest umuligt at ødelægge, så fabrikantens opgivelse af holdbarhed, 1 meters fald, er noget konservativ.

Der benyttes to 2 CR2032 Lithium knappebatterier, der er limet sammen. Når de skal udskiftes, så kan der bruges to løse batterier, men det er selvfølgelig nemmere med de to sammensatte. De tabes ikke så let.

Lampen kan tændes med handsker på, men pas på med at dreje den forkerte vej. Så skilles lampen ad. Det kan være et problem, når man er i vandet og måske forvirret eller når lampen skal slukkes igen. Men har man bare lidt håndværker-gen, så er det jo som at skrue en skrue i eller ud.

Konklusion

En no nonsens lampe, der oven i købet kan benyttes som lyskilde i f.eks. teltet, hvis batteriet vendes om. Samtidigt kan den have en permanent plads på vesten uden at være i vejen. Det koster lidt, men er så solidt udført, at den holder længe.

Pris

Købt i USA for 12 $, hvilket er ca. 65 kroner. Set på den britiske version af Amazon til 110 dkr.

IMG_0927  IMG_0926

3 thoughts on “eGear Guardian signallys

 • 11. januar 2015 kl. 21:19
  Permalink

  Man kan også købe dem i shoppen på Kajakhotellet.Brugte dem forleden aften i Øresund med min makker; rigtig godt lys og let af finde sin makker 🙂

  Besvar
 • 7. august 2013 kl. 06:12
  Permalink

  Den findes herhjemme i mange forretninger, og hedder Orbiloc. Er god som Markeringslys ved natroning.

  Besvar
  • 7. august 2013 kl. 17:24
   Permalink

   Ja, det kan jeg se. Og sælges åbenbart som lys til hundes halsbånd.

   Men prisen… 189 kroner :-o. Det er rund regnet 120 kroner dyrere end i USA. Det forklarer forskel i skatter vist ikke.

   Jeg skulle have købt en sæk-fuld og solgt dem til 100 kroner og scoret en formue.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.