O’Neill Reactor Reef Boot

Om sommeren kan neoprenstøvler godt blive lidt varme. Nogle ror så med badetøfler eller sandaler. Andre med bare fødder. Jeg kan nu godt lide et par velsiddende neopren sko, der dels beskytter foden under gang og i kajakken dels bliver på foden ved ufrivillig vandgang. Jeg har tidligere testet nogle støvletter fra Hiko, men da jeg fandt et par sko fra O’Neill, så måtte de bare testes.

Beskrivelse

O’Neill har lavet flere sko til det surfglade folk, og de testede neoprensko er da også mere tænkt som tilbehør til deres våddragter inden for surfning. Men skoene kan også benyttes til kajak og kanosejlads. Skoene har en tynd sål med et groft mønster, der går et stykke op på hælen. Overdelen er af tynd neoprene (2 mm) i to farver, der dækker selve foden op til underkanten af anklen.

I brug

Skoen sidder rigtigt rart på foden og det føles næsten som om man ikke har den på. Faktisk er der enkelte barfodsløbere, der anvender skoen om vinteren. Sålen er tynd, så man har god føling med underlaget. Skal kajakken transporteres over små sten, så beskytter sålen mod de værste smerter, men man er ikke i tvivl om, hvad det er, man går på. På større sten har sålen et godt greb, og selv våde sten kan passeres med lidt forsigtighed.

Da skoen kun netop dækker selve foden, får man automatisk en våd sok, når man går ud i vandet med kajakken, men da neoprenen er tynd, tørrer den forholdsvist hurtigt op og den våde fornemmelse er kortvarig. Benyttes skoen uden sok, skal man dog – som med alle neoprensko – være opmærksom på at evt. hudceller, der afsættes i skoen, kan komme til at lugte, hvis skoen ikke rengøres efter brug. Det kan gøres ved at smide dem i vaskemaskinen eller i en spand vand med tilsat rodalon.

Konklusion

O’Neill har lavet en god sommersko, der er velegnet til kajakbrug. Især ved kajakture om sommeren og når vandets temperatur er høj. Hælen er beskyttet af sålen, der går op på hælen, hvorfor foden har godt fat i bunden af kajakken, når fodstøtte og ror benyttes.

Set i amerikanske butikker til 110 dkr. og i danske surf-netbutikker til 199 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.