Neopren-maske/hætte fra Tahe Marine

Ved rul i koldt vand eller bare til at holde varmen gennem vinter-roturene, er en neoprenhætte en oplagt mulighed. Samtidig er den godt til at holde dig varm, hvis du træner rul i koldt vand. Tahe Marine laver en neoprenhætte, og den testes herunder. Tahe kalder den en maske. Andre vil sige en hætte. Jeg bruger navnet ‘hætte’.

Beskrivelse

Tahe neoprenhætte er facon-syet i to ens sidestykker og et midterstykke, alle i 3 mm neopren. Åbning til hoved og i bunden er klippet ud uden støtte-syning, men materialet flosser ikke. Til forskel fra mange andre hætter kan den åbnes ved halsen, så den er nemmer at tage på. Et stykke burretape lukker åbningen med en lille flap. Den testede model er størrelse large, der passer fint på mit hoved, der er størrelse 60 i hovedmål.

I brug

Hætten passer mit hoved ganske fint og den korte halsstykke generer ikke gummivulsten i tørdragten. Det øverste billede er fra Tahe, men de har ændret halslængden på den testede model. Se billedet til højre. Også logoet har skiftet plads. Den kortere hals ses som en klar fordel i forhold til ro-jakker eller tørdragter, da en større mængde neopren om halsen og øverst på brystet har det ved at krølle lidt sammen på grund af gummimanchetten i tørdragtens hals. Når man drejer hovedet, er Tahe hættens hals lang nok til at hætten bliver på plads under tørdragtens gummimanchet, så det fungerer fint med den kortere hals.

Som alle andre neoprenhætter tager den noget af lyden og fungerer som et mildt høreværn – dog ikke så meget som en 5 mm hætte, hvor man næsten er døv.

De fleste gange jeg har brugt hætten, har jeg faktisk ikke haft den rigtigt på. Jeg tager den på og stikker så hele hovedet gennem ansigtsåbningen. Så fungerer den fint som halstørklæde og kan trækkes op, hvis det bliver koldt. For i 2011 har det ikke rigtigt været koldt nok til at bruge hætten, med mindre der trænes rul.

Konklusion

Hætten gør det, den er beregnet til. Holder hovedet varmt i koldt vejr og isolerer fint ved rul i koldt vand. Ved rul bliver hætten på plads – mere er der vel ikke at sige til det.

Tip: Hvis hætten er for varm at have på, så hæld et par håndfulde koldt havvand på hovedet. Det køler fantastisk!

Hætten er lidt til den dyre side, men pasformen er fin for mig og åbningen i halsen fungerer fint. Jeg kan oven i købet have den uden for tørdragten og bare spænde den lidt til i halsens overslag. Men da hovedformer er forskellige, så opfordrer jeg til, at du prøver hætten inden køb.

Set til 289;- i kajakbutikker. Du kan finde tilsvarende hætte i dykkerbutikker til en 50;- mindre. Men så har den ikke en justering i halsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.