Advarsel mod Aquamagic paddlefloat

Danske AquaMagic.dk lavede tidligere et paddlefloat, der er blevet solgt i flere danske kajakbutikker. Floatet bliver i det følgende langtidstestet. Hvis du ikke ønsker at læse hele testen, så er det nok at vide, at floatet er decideret farligt og ikke kan anbefales som en del af dit sikkerhedsudstyr! Floatet er dårligt lavet af tvivlsomme materialer, der ikke kan holde til brug i kajak.

Beskrivelse

Paddlefloatet er oppusteligt med to kamre og udført i plastic. Det er meningen at pagajens ene blad anbringes mellem de to kamre. Et kammer blæses op på bagsiden med en almindelig badebold-ventil, mens et kammer blæses op med en lille slange, hvor mundstykket udgør en ventil, der kan åbnes eller lukkes ved at skrue på mundstykkets ende. I floatets fire hjørner er hæftet øjer, så den medfølgende rem kan fastgøres og snøres til om pagajens skaft – lige over bladet. Remmen er udført med et plasticbeslag, så den kan åbnes og lukkes på en nem måde.

I brug

Floatet fungerer fint i brug, idet åbningen mellem de to kamre er tilpas stor til at pagajbladet let kan anbringes mellem dem – selv under en redningsaktion. Det er ikke nødvendigt at puste begge kamre op, så den del med den lille slange er fuld tilstrækkelig til at puste et kammer op og anvende floatet. Det ekstra kammer kan faktisk betragtes som en lille ekstra sikkerhed, hvis der nu skulle være gået hul i et kammer.

Det er ikke helt let at få remmen gjort fast gennem et af øjerne – så det er vigtigt, at dette er gjort forud for roturen. Men at gøre floatet fast til pagajen er efterfølgende let: Sno remmen et par gange rundt om skaftet og klik spændet sammen. Du kan få nogle råd om brug af paddlefloat her.

Når luften efterfølgende skal ud, så åbnes ventilen og posen trykkes sammen. Posen er let at pakke sammen og kan opbevares f.eks. bag sædet, så den er klar til brug. Men her er der et stort problem.

Floatet er testet gennem sommeren 2011 (fire måneder), og floatet kan ikke holde til saltvand! Øjerne, der er vitale til at fastgøre floatet til pagajen, ruster hurtigt. Det er simpelthen ikke godt nok – og jeg advarer mod produktet, selvom floatet ikke laves mere (Aquamagic.dk er nedlagt). Floatet kunne dog købes så sent som i 2011 som tilbud fra enkelte kajakbutikker. Det testede float er købt i en kajakbutik i Jylland i foråret 2011.

Konklusion

Posen fungerer egentligt fint og fordi den er oppustelig, kan den let gemmes bort bag sædet, så den kan trækkes frem under en redning. Problemet er, at øjerne ruster. Du kan se på billederne, hvor meget de er rustet ved ca. 4 måneders brug. Det er helt utilfredsstillende for sikkerhedsudstyr, og har du købt et tilsvarende paddlefloat, bør du straks sende det retur og forsøge at få pengene igen. Det er direkte farligt at have et sådan float i kajakken, hvis du får brug for at anvende det. Andre steder i verden kan de godt finde ud af at tilbagekalde defekt sikkerhedsudstyr. Desværre er det ikke tilfældet i Danmark med dette produkt. KajakGal har været i kontakt med en tidligere ejer af firmaet, der fralægger sig ansvaret.

4 thoughts on “Advarsel mod Aquamagic paddlefloat

 • 23. september 2011 kl. 05:28
  Permalink

  Jeg syntes, at vi skal stoppe debatten her. Mit budskab var at advare mod et dårligt produkt, der kan være farligt i en nødsituation. Det har jeg nu gjort! Jeg forsøgte også at få firmaet bag floatet til at trække produktet tilbage. Det lykkedes ikke, idet firmaet ikke eksisterer mere.

 • 22. september 2011 kl. 17:05
  Permalink

  Hahaha. Jeg købte et tilsvarende paddlefloat for år tilbage. Det rustede også, så jeg smed det ud. Har stadig rustpletter bag sædet, hvor det lå… 🙁

  AquaMagic.dk var et svindelfirma! Skod….

 • 21. september 2011 kl. 14:46
  Permalink

  Hej.

  Tak for din advarsel. Jeg fik en i gave sidste år. Der kostede den 50 kroner fra en netbutik, der var ved at lukke. Jeg har aldrig brugt den, men nu smider jeg den ud.

  Hilsen Hans

  • 21. september 2011 kl. 15:14
   Permalink

   Jeg er glad for, at du kunne bruge artiklen.

   Thomas

Lukket for kommentarer.