2012 Havkajakroernes Efterårstræf (Gennemført)

Den 14. til 16. september 2012 afholdt Havkajakroerne efterårstræf ved Vordingborg Ro- og Kajakklub. Jeg deltog og det var samtidigt mit første træf i kajak.

Jeg havde taget fri fredag for at få pakket og gjort klar. Jeg vidste, at jeg skulle bo i mit telt og jeg havde på forhånd meldt mig til tre undevisningsdele; Rul & Leg, Madlavning på Trangia og Undervisning i GPS. Så dele af min klargøring var at pakke GPS og mad til en selvkomponeret Trangia-aftensmad i bilen. Udover kajak og udstyr til den helt store guldmedalje, for hvad havde jeg egentlig brug for?

Så paklisten var i hovedsagen følgende: Kajak komplet med udstyr, tørdragt, telt, mad, sovepose med liggeunderlag og skiftetøj. Ud over mængder af grej, så jeg ikke kunne gå ned på det. Halvdelen var stærkt unødvendigt, men med plads i bilen så….

Klokken ca. 14 ankom jeg til Vordingborg og blev modtaget af Bo Bensby, der noterede min ankomst og fortalte hvor jeg kunne slå mit telt op. Der var allerede kommet flere deltager, men jeg kørte ned til strandkanten og læssede af. Bilen skulle bagefter placeres på den store parkeringsplads ved klubhuset. Jeg begyndte at slå mit telt op. Det blæste noget, men det gik nu fint, og der var mulighed for at få hjælp fra andre, hvis der lige skulle være styr på telt og underlag.

Jeg fik hurtigt slået teltet op og pakket det med udstyr. Der var regn i luften, så alt skulle helst under tag. Min feltstol blev sat op – og straks var der træfdeltagere, der kom forbi for at snakke, blandt andet Erik Frantzen. Meget hyggeligt. Jeg talte også med to, som jeg af og til ror sammen med i Kajakflokken Malik ved Frederikssund. Så var der da nogle kendte imellem de ca. 75 deltagere. Klokken 1530 var der første informationsmøde, hvor Bo Bensby bød velkommen og forklarede om dagens aktiviteter.

Jeg var på Rul & Leg, så klokken 16 roede vi fra klubben og over på den anden side af vigen, hvor der var sandbund. Her instruerede Leslie Fleming i basal rul for halvdelen af holdet. Hun lagde vægt på den sidste del af rullet som forudsætning for et godt rul. Vi var sammen i makkerpar og trænede så det anviste. Efter træningen rullede jeg to-tre gange, så der var god effekt af Leslies undervisning. I badet fik jeg talt lidt med Havkajakroernes kasser, Hans Erik Cramer. Han er en mand med egne meninger, så det var en sjov samtale.

Klokken 18 skulle jeg lave Trangia-mad under kyndig ledelse af Kjeld Jørgensen. Ideen var, at alle de tilmeldte lavede deres specialiteter og efterfølgende kunne smage hinandens kreationer. Der var også på tale at lave en bog med madopskrifterne. Jeg havde planlagt mexicanske tortillas med hjemmelavet salsa og løse ris. Opskriften kan ses her.

Det gik fint med min madlavning og da vi lavede maden på opstillede borde i et partytelt, kunne man sagtens følge med i andres madlavning. Nogle var meget kreative med urter fra området. Andre var bedre til at åbne dåser. Min opskrift er jo fuld af mexicanske krydderier, så hurtigt bredte der sig en sydlandsk stemning i teltet. Der var nu ikke rigtigt nogen, der ville smage, så jeg spiste maden selv. Den var fremragende, hvis jeg selv skal sige det.

Efter at have slået mave med en pandekage med is og talt med andre kajakroere omkring bordet, var der et informationsmøde om lørdagens program. Igen var Bo Bensby på podiet og fortalte om de planlagte ture – hvor der var mulighed for alle niveauer i kajakroning at finde en spændende tur. F.eks. ved Møns Klint eller en tur med naturvejleder. Jeg fik skrevet mig på en Mønstur, men lurede lidt på vejret. Vindretningen var gunstig, men også med ret kraftig vind efter den tropiske orkan Leslie. Men igen. Jeg havde fødselsdag om lørdagen og jeg har endnu til gode at have dårligt vejr på den dag. Så mon ikke vejret ville være bedre end lovet? Jeg talte lidt med en gut fra Kolding. Han ville gerne se Møns Klint, men var lidt betænkelig på sit eget niveau, især den hastighed, som skulle holdes. Det endte med at han meldte sig til turen – og klarede det uden problemer.

Fredag aften var Åse Uttental på programmet med et spændende foredrag om en 14-dages kajaktur på Grønlands vestkyst. Meget spændende og med gode billeder. Hun havde set mange myg på turen og man undrede sig over, hvad myg lever af på de øde steder, når der ikke er en dansk kajakroer at spise…? Sidst på aftenen var der en kort mørkerotur ved Kaj Poulsen, men der var vist kun få med. Jeg selv drak lidt kaffe, talte med andre og sluttede dagen af med at klargøre til næste dags rotur ved Møn, herunder læsse kajakken på bilen.

Lørdag var der arrangeret lidt morgenmad. Det var ikke planlagt fra start, men der var åbenbart penge i overskud og derfor var der rundstykker både lørdag og søndag. Jeg smurte mig en madpakke fra min medbragte køletaske og var så klar til at ro. Kaj Poulsen var turleder og efter lidt instruktion kørte vi til Møn i en lang hale af biler med kajakker på taget.

Ved en lille uanseelig strand med høje bølger og masser af tang øst for Klintehavnen satte vi ud og roede en tur langs Møns Klint. Vi holdt en madpause undervejs og roede lidt over 12 kilometer i alt. Ikke så langt, men de første og sidste 2-3 kilometer var i kraftig vind og store bølger. Meget sjovt og med mulighed for surf. Bølgerne var vel op til 1 1/2 meter høje, men langs klinten var der roligt vand, så udsigten kunne nydes. En rigtig god oplevelse. Også for turister på stranden, der flittigt fotograferede de 20-25 kajakker på vandet. Læs lidt mere om turen her.

Vi var lidt sent tilbage ved roklubben, men Jens Viggo Moesmand ventede tålmodigt på os. For vi var en del, der skulle på GPS-kursus. Jens Viggo havde medbragt en del lånte Etrax GPS’er fra Klintekongens Friluftscenter (tror jeg det hed), men jeg brugte nu min egen GPSMap 78s og omsatte Jens Viggo’s anvisninger til den. Jeg sad sammen med en anden, der havde en lignende GPS og det fungerede fint. Jens Viggo brugte det meste af tiden til at forklare om basal opsætning af en ny GPS og hvad der var smart at vælge til og fra. Desuden lærte vi lidt om waypoints og ruteplanlægning. Afslutningen på kurset var om kort og de forskelligheder, der er på kort. Meget lærerigt og jeg fik da et par gode tips, som jeg ikke viste om før.

Herefter forklarede Bo Bensby om søndagens program, mens der blev gjort klar til fællesspisning. Søndagens program  indeholdt flere dele, blandt andet flere roture om formiddagen og kurser i GPS og rul om eftermiddagen. Desuden var er en afslutningsdel, hvor der blev lagt op til at prøve hinandens udstyr eller udstyr fra forhandlere. Blandt andet ville Runeklint Kajakcenter komme forbi med en mindre udstilling. Jeg meldte mig til en tur i Avnø Fjord, hvor der skulle være garanti for sæler. Den sidste del af søndagens program måtte jeg melde fra til, da jeg skulle hjem og fejres.

Fællesspisningen var helt fantastisk med tre rettersmenu. Stor ros til Bodil Hagensen, der stod for midagen, men også til Karl Jeremiassen, der trådte til som Grill-Bill. Fantastisk velstegt culottestege. Jeg delte en flaske vin med Henrik Samuelsen fra Kolding og snakken gik livligt ved bordet. Bodil fik selvfølgelig tak for arrangementet. Og der blev også uddelt lidt gavekort fra Runeklint Kajakcenter til de heldige vindere.

Jeg var lidt træt, så jeg var i posen ved midnat efter lige at have besvaret fødselsdagshilsner på mail og facebook. Søndag skulle vi først afsted klokken 0900, så jeg spiste morgenmad og pakkede alt mit udstyr sammen. Teltet blev pakket og pladsen ryddet. Andre gjorde det samme, men der var også en del, der ville pakke sammen om eftermiddagen – og derfor sov lidt længere. Klokken 0900 mødtes vi med Bo Bensby og kørte derefter til Svinø Strand. Roturen blev på 17 kilometer og med mange sæler. Nok 20-30 stykker på sten og i vandet. Jeg kom ret tæt på enkelte sæler og det er jo altid sjovt at se de nysgerrige sæler i vandet mellem kajakkerne. Roturen var en niveau 2-tur. Men en del modvind og større bølger skråt forfra og senere bagfra gjorde turen sjov – og lidt hård. Desværre kunne man ikke surfe tilbage til udgangspunktet, som jeg ellers havde glædet mig lidt til. Bølgerne havde ikke den helt rigtige retning og tæt ved udgangspunktet var bølgerne ikke så store som forventet. Læs mere om turen her.

Efter at have pakket kajakkerne igen og takket Bo Bensby for turen, kørte jeg direkte hjem til tøjvask og fødselsdagsfest. En fantastisk weekend, som jeg helt sikkert gentager en anden gang. Jeg glæder mig allerede! Stor ros til teamet bag træffet.

2 thoughts on “2012 Havkajakroernes Efterårstræf (Gennemført)

  • 19. september 2012 kl. 13:18
    Permalink

    Lyder som en rigtig fin weekend,. Jeg ville gerne have været med, men vi skulle fejre min ældste datters 18 års fødselsdag, så den kunne jeg ikke undsige mig 🙂

    Ses måske næste år!

    Mvh.

    Carsten

    Besvar
  • 18. september 2012 kl. 12:30
    Permalink

    Hold op det har været nogle hyggelige dage,gad godt lige og have været med, men desværre har jeg ikke haft tiden..!!!
    Håber i fil lært en del ang Trangia og brugen af denne.

    Mvh Aksel/ODF

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.