Bagagenet

Nogle kajakker har en dagsluge foran cockpittet – eller bagved, mens andre er udstyret med et bagagenet. Begge løsninger er gode til at opbevare og have adgang til fornødenheder som vand og lignende. Et bagagenet har yderligere den fordel i forhold til en dagsluge, at der faktisk kan opbevares en del i nettet, hvis det kan klare havvand.

Men skal man købe et bagagenet til kajakbrug, koster det let flere hundrede kroner. Det må kunne gøres billigere, hvis man selv laver et net! Men at lave selve nettet er ikke så let, så jeg nøjes med at købe et færdigt net. For et net i elastiksnor kan købes flere steder og ikke bare i kajakbutikker.

Materialer

  • Et bagagenet til motorcykel.
  • 6 strips eller 1 meter elastiksnor

Udførelse

Bagagenet til motorcykel er udført i elastiksnor og beregnet til at spænde ud over en hjelm, som man så kan placere bag på motorcyklens sæde. Nettet fastgøres med kroge under sæde. Et sådant et på ca. 40 gange 40 centimeter er helt ideelt til kajakbrug, men vi kan ikke bruge krogene til noget, så start med at fjerne dem. Der er ofte en 4-6 stykker.

Herefter placerer du nettet på kajakkens dæk foran cockpittet og med enten strips (amerikanske håndjern) eller elastiksnor fastgør du nettet til dækslinerne. Hvis du holder nettet lidt stramt og fastgør det i flere punkter langs dækslinerne i kajakkens sider, sikrer du, at de ting du opbevarer i nettet, ikke kan falde ud i siderne. Færdig! 5 minutters arbejde senere og du har et fint bagagenet.

Pris: Motorcykelnet kan købes på mc-forhandlere og på nettet til ca. 40 kroner og opefter.

Bagagenet monteret på dækket. Her holder den en vandflaske.

2 thoughts on “Bagagenet

  • 29. oktober 2020 kl. 11:10
    Permalink

    Hej.
    Jeg vil gerne anskaffe mig et bagage-net til min kajak.
    Kan du hjælpe mig med det ?
    Venlig hilsen
    Carsten Holm
    Gilleleje Ro-og kajakklub.

    Besvar
    • 29. oktober 2020 kl. 12:44
      Permalink

      Et godt sted er enten hos en kajakbutik, men jeg har selv købt et sådant net hos Biltema til 39 kr (mener jeg). Det er næsten det samme.

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.