Skuldelev – Frederikssund

28. juni 2011

Christian er på kajakkursus de næste dage, hvor han skal lære redning mv. svarende til EPP2. Alt sammen under kyndig vejledning af Per Hülsen fra Butik Malik. Efter at have set starten på kurset og taget en række billeder – også kompromiterende, roede jeg en tur fra Skuldelev til kanalerne i Frederikssund og tilbage langs Tørslev Hage. Poul fra Kajakflokken Malik viste vej, da han havde sendt sin kone på samme kursus. Kursets første del blev gennemført ved Skuldelev på grund af vindretningen og fordelen ved det lave vand. I morgen bliver det fra Skallehavn eller Marbæk Strand, da der loves lidt mere vind. Læs mere om kurset senere, når anden del er gennemført. Indtil videre er Christian begejstret for kurset, så han har allerede lært en del, som vi kan træne på i resten af sæsonen.

Jeg havde igen eksperimenteret med mit sæde for at undgå sovende ben, og jeg er nu inde på noget rigtigt! Det er ikke helt kureret, men nu kan jeg leve med det – og afhjælpe de sovende ben under roturen. Jeg har blandt andet boret et par ekstra huller i sædet, så ryglænet kan komme lidt længere bagud. Det giver lidt mere plads til at bevæge hoften og benene. Samtidigt kommer der lidt mere plads til fødderne, så jeg bedre kan vrikke lidt med dem. Hoften fik jeg ikke problemer med – så det lille problem er tilsyneladende løst. Heldigvis!

Roturen gik til kanalerne i Frederiksund, der jo altid er en lille tur værd. På vejen tilbage roede vi til den vestlige side af fjorden og inden om øerne ved Hyldeholm. En god lille aftentur som blev timet, så vi var tilbage, da Christians kursus holdt fyraften. Vejret var jo fantastisk, så det var dejligt afslappende at sejle på fjorden. Det havde en hel del andre også set, så der var en del sejl- og speedbåde på fjorden i en skøn blanding med kajakker, fugle og varmluftsballoner. Lidt syd for Tørslev Hage lå der iøvrigt en død knopsvane i vandet. Jeg roede over for at se, om det var noget flydende affald, men det var det så ikke.

Rute: Skuldelev – Frederikssund
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 10,73 km
Rotid:
Vejr: 22 grader. Vind 4 m/s  fra SE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.