Thermos Light termokande

IMG_0669Thermos laver flere typer og størrelser af termokander. Fælles er, at de ofte er i den lidt dyre ende, men da termokander kan have svært ved at bevare varme drikke varme under en kold rotur, er de fleste vel parat til at ofre lidt ekstra, hvis termo-effekten virker.

Denne lille test har set på Thermos Light Compact termokande på 1 liter, hvilket er et fint kompromis mellem at termokanden ikke er for stor, men alligevel kan indeholde væske nok til at tilfredsstille en kajakroers interesse i varme drikke under og efter en rotur. Samtidigt har termokanden vundet flere tests bla. i Søndagsavisen 4. marts 2011 og af Forbrugermagasinet Tænk i november 2010.

Beskrivelse

Thermos har fremstillet termokanden i letvægtsstål (fjederstål), der er rustfrit og 30% lettere end normalt stål. Kanden er dobbeltvægget med vacuum for isolering og kan holde vand varmt i 24 timer. Kogende vand vil efter 1 døgn fortsat være mindst 55 grader varmt, hvilket er OK for en sidste kop kaffe. Kanden har ikke bærehåndtag, så den fylder så lidt som muligt.

Låget er samtidigt en kop og proppen er fremstillet med et trykknapsystem, så det ikke er nødvendigt at skrue proppen af, når en kop skal skænkes. Det er med til at holde på varmen.

Kanden har 15 års garanti på selve kanden og 5 år på proppen.

I brug

Kanden er nærmest uforgængelig, men kan selvfølgelig få lidt patina i form af fine ridser med tiden. Det er ikke noget, der ændrer ved termokandens evne til at holde varmt vand varmt – eller koldt vand koldt. Ligeledes er det rigtigt godt, at proppen kan betjenes med en hånd, så man kan hælde væsken op i en kop, mens man har kop i den ene hånd og flasken i den anden. Og proppen kan lukkes igen ved at trykke på hældestykket. Det fungerer rigtigt godt.

Proppen kan let skilles ad for rengøring – og der kan evt. købes en reserve, hvis man skulle miste proppen. Resten af kanden rengøres også let, men lad nu være med at komme kaffe i den. Så vil den for fremtiden give afsmag til andre væsker. Med mindre man gennemfører en grundig afrensning med soda. Så er pulverkaffe altså bedre. Kanden kan nemlig heller ikke helt forhindre, at kaffe efter nogle timer smager hengemt. Det gælder vist alle termokander. Kanden indeholder dog ikke en 1 liter, men kun 0,9 liter.

Jeg ror ikke ture, hvor jeg ikke kan komme til at varme vand i 24 timer, så ekstrem brug af termokanden er ikke lige det, jeg gør det mest i – og kaffe på 55 grader er heller ikke lige min kop the. Men jeg må sige, at kanden faktisk holder vand rigtigt varmt på en god lang rodag. Også selvom kanden ikke er helt fyldt. Jeg kommer ofte termokander ind i noget overtøj for isolering, og så er det jo fint, at proppen holder helt tæt. Efter 4 timer er vandet fortsat noget over 85 grader varmt, hvilket er rigtigt godt.

Konklusion

En termokande til den dyre side, men du har sandsynligvis også en termokande for livet. Den er uopslidelig og holder vandet varmt. Kan man forlange mere?

Pris: 250 dkr. og opefter. Så se dig lidt for.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.