Den Sunde Drikkedunk

Måske er flaskens navn lidt odiøst, men efter at have smagt vand med plastic-smag hver gang jeg har en sportsflaske med til sport, har jeg søgt et bedre alternativ. Måske er denne dunk en mulighed? Samtidigt lover producenten, at flasken ikke afgiver skadelige stoffer og at den kan holde tæt.

Beskrivelse

Flasken laves af Freewater og kaldes “Den Sunde Drikkedunk”. Dunken fås i to størrelser, 1 liter og 0,7 liter. Selve flasken og låget er udført i polypropylen. Tuden er lavet i elastomer, som er mere gummiagtig. Flasken klarer maskinopvask.

I brug

Producenten lover en smagsneutral flaske. Og det er heldigvis rigtig. Selv efter en lang dag i en solbeskinnet kajak, er vandet stadigt smagsneutralt. Det har jeg ikke oplevet før ved en drikkedunk, og det alene gør flasken attraktiv. Proppen er tæt – igen en stor fordel – men af en eller anden grund er gevindet omvendt udført. Hvorfor det er sådan, giver producenten ikke svar på og irriterer lidt på en ellers gennemført vandflaske.

Konklusion

Den Sunde Drikkedunk er smagsneutral og kan holde tæt. Sådan burde det være ved alle flasker, men denne flaske holder faktisk, hvad den lover i testen. Desværre er prisen meget høj. 80 kroner for den mindste model og 90 kroner for den store. Flasken kan dog anbefales på trods af pris.

Opdateret den 28. marts 2012: Efter udarbejdelsen af denne test, har flere af KajakGals læsere oplyst, at de har haft problemer med tæthed af dunken. Det er tilsyneladende ikke selve tuden, men gevindet, som låget skrues på, der er bliver utæt. Jeg har ikke selv konstateret problemet, men hvis det er en generel fejl, så er det alvorligt, da flasken jo netop sælges som tæt. Jeg har haft fat i producenten, der skriver:

Vi har oplevet nogle dunke er blevet utætte mellem låg og dunk, som du beskriver. De fleste gange har det været pakningen der sidder i låget, som er forlist. Vi har ikke oplevet det som et stort problem, set i forbindelse med det store antal som sælges, men er helt klar over at det er et problem for dem som har oplevet dette.

Til orientering kan det oplyses, at såfremt man oplever at man har et problem med en dunk, afhjælper vi altid forbrugeren på bedste vis. Så spørgsmålet er altid, hvis den er utæt: sidder pakningen i låget? Hvis ikke, så kan den ikke holde vand. Og den sunde drikkedunk skal være tæt.

Vi har første gang vi oplevede en utæt dunk, sammenholdt det med forskellige pakninger, og er meget opmærksom på dette.

 Med venlig hilsen

FreeWater ApS

Så oplever du problemer med dunken, så kontroller pakningen i låget – eller få dunken byttet eller repareret, hvor du har købt den.

6 thoughts on “Den Sunde Drikkedunk

 • 7. oktober 2011 kl. 06:42
  Permalink

  Efter at have haft to flasker i ca 3 mdr holder ingen af dem tæt! Det er gevindet og ikke tuden det er galt med.

  Besvar
  • 7. oktober 2011 kl. 12:57
   Permalink

   Det problem har jeg ikke haft efter ca. et års brug. jeg syntes, at du skal reklamere over dunkene og få dem byttet eller få pengene tilbage. Du har jo 1/2 års garanti og yderligere 1 1/2 års reklamationsret.

   Besvar
  • 17. januar 2012 kl. 12:32
   Permalink

   Man kan få gratis pakning hos de fleste af udsalgsstederne 🙂 Vildt god service.

   Besvar
  • 28. marts 2012 kl. 09:09
   Permalink

   Jeg er desværre 100% enig med ‘Louise Christensen’. Hele vores familie har én hver og de holder IKKE tæt mere – efter 2-3 mdr. Vand i tasker etc… 🙁

   Besvar
   • 14. april 2012 kl. 21:46
    Permalink

    Nu er det jo en dunk af plast og IKKE en kampvogn. Jeg har flere af dunkene og har haft dem i lang tid. De holder stadig tæt. Man skal behandle tingene ordenligt, så holder de længe. Men det er klart at børn det bider og hiver i hætten, så går de sgu i stykker.
    Ret SKAL være ret. Der ER en super dunk.

    Besvar
   • 6. december 2012 kl. 12:06
    Permalink

    Har nu selv oplevet utætte dunke. Det ser ud til, at pakningen i låget skæres i stykker af selve dunken, når låget skrues på. Jeg har købt et par ekstra låg i en butik, der solgte drikkedunken. Lidt pebret i pris og ikke helt i orden for så dyr en dunk, at der skal købes reservedele.
    Men der er jo alternativer til den Sunde Drikkedunk.

    Det skal dog anføres, at den dunk, som jeg har med i kajakken (en stor model), klarer sig fint. Den er nu 1 ½ år gammel og fungerer fortsat fint. Men den bruges selvfølgelig heller ikke dagligt, desværre..

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.