Reed Aquatic Pro kajakvest

Firmaet Reed er kendt for at levere udstyr til kajakbrug – og tilsyneladende også til filmindustrien. Reed laver bl.a. sprays, tøj og andre dele til kajakbrug. Svømmevesten Aquatic Pro er deres første redningsudstyr udarbejdet på baggrund af input fra havkajakroere inklusiv den kendte Nigel Dennis. Vesten er lavet af Hiko i Tjekkiet for Reed. Hos Hiko hedder vesten også Aquatic – men uden “Pro”.
Herunder er beskrevet en test af Reeds svømmevest. Endnu kan den ikke købes i Danmark, men må bestilles direkte hos producenten eller hos udenlandske firmaer. Ellers kan Hiko’s model købes i Danmark flere steder.

Beskrivelse

Reed Aquatic Pro har lynlås i front og i alt 8 justeringsmuligheder ved skuldre, i siden og i taljen. Lynlåsen gør det muligt at tage vesten på uden at den skal over hovedet. Skuldrene og øverste del af ryggen har neopren-indlæg for komfort og fleksibilitet.

Selve vesten er udført i et stærkt, syntetisk materiale, som Reed garanterer er stærkt nok til selv længere,  hård brug. Alle lynlåse er rustfrie og holder til brug i saltvand. På fronten er der to store lommer med lynlås. Lommerne har stor åbning og giver adgang til at få fat i selv relativt store ting i lommerne. Der er dog en fare for, at ting kan falde ud af lommerne, hvis de ikke er sikret, da åbningen er meget stor.
I lommerne er der syet en lille snor ind, så man kan sikre lommens indhold. En smart detalje, der dog kunne være forbedret, hvis der i stedet var en ring syet ind i selve lommen. Så kunne man selv sætte snore i denne og sikre indholdet. I den ene lomme er fastgjort en fløjte, hvilket er sikkerhedsmæssigt godt.

På fronten er der en aflang neopren-lomme designet til at holde en flare. En usædvanlig, men smart detalje. En anden detalje er to fleece-lommer bag ved lynlås-lommerne. De er til håndvarme – omend de er noget korte til store nordiske hænder :-). På bagsiden af vesten er der en stor lynlåslomme med elastiksnor og velcro-lukke. Denne lomme er konstrueret til vandbeholder f.eks. fra Camel back med drikkeslange.

I brug

Da jeg tog vesten i brug første gang, føltes den lidt løs i det, da den ikke er specielt figursyet. Men når den er justeret til, giver den god bevægelsesfrihed og sidder godt til. Justeringsmulighederne er rigtig gode og giver mulighed for at tilpasse vesten. Især skal remmen i nederste kant af vesten justeres til, men det er også let, da spænderne er af en god kvalitet. Der mangler dog en mulighed for at skjule eller fæstne “overskydende” rem efter justering.

Lommerne er meget nemme at tilgå – også selv om de er fyldt med sager. Overbevisende er især kvaliteten af vesten og den nemme på- og aftagning selv med fyldte lommer.

Jeg vil følge op på denne artikel med en test over tid, så kvaliteten og holdbarheder kan vurderes nærmere.

Opdatering 12. august 2013. Nu har vesten været brugt i mere end et år, og vesten er fortsat ganske udmærket. Den er falmet lidt i den sorte farve, primært på ryggen og er blevet lidt slidt i nakken – dog uden at det er gået ud over sikkerhed eller anvendelsesmuligheder.

Konklusion

Med Reed Aquatic Pro har Reed skabt en særdeles brugbar vest med mange smarte detaljer – dog uden  at læsse for mange gadgets på. Lommernes funktion er god og den medleverede fløjte er godkendt. Materialevalget er gedigent og lover en lang levetid selv under mere ekstrem brug. Til prisen en rigtig god handel!

Set på nettet til 770 dkr. plus forsendelse.

2 thoughts on “Reed Aquatic Pro kajakvest

 • 8. marts 2014 kl. 21:53
  Permalink

  Hej Michelle

  Jeg er ikke helt klar over, hvad du mener med ’til at svømme i’. Kajakveste er beregnet til brug i kajak, men er ikke en redningsvest som sådan, da den ikke hjælper med til at holde hovedet oppe, hvis man er bevidstløs. Til gengæld kan man arbejde i den – altså padle – uden at den hindrer det så meget. Der er også lidt mindre opdrift i en kajakvest end i en rigtig redningsvest.

  Kajakveste fås i flere størrelser. De købes nemlig efter din vægt, så vesten kan holde dig over vandet, hvis du falder i. Der findes dame-modeller i kajakveste, men dem har jeg af gode grunde ikke prøvet. Modellen – altså formen på vesten – betyder mere end om det er en dame eller en mandemodel. Så her må man prøve sig frem.

  Hilsen
  Thomas

  Besvar
 • 8. marts 2014 kl. 21:30
  Permalink

  Hej, er på udkig er en vest til svømme i, og ikke nødvendigvis til kanoture. Passer den også til damer, og egner den sig til mit formål – hvis der findes veste, decideret til den slags brug? 🙂

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.