Krak søkort til iPad

Så er Krak på banen med et søkort til iPad. Det er en app, der kan hentes gratis på iTunes her. Det er et glædeligt initiativ, og det må siges, at Krak gør noget for sejlere i øjeblikket. For de har jo netop lagt et søkort til deres kortmaskine på nettet.

Men kan app’en benyttes i kajak? Tja, jeg ville nok ikke benytte min iPad i kajakken. Jeg syntes, at den er for stor at rode rundt med. Andre kan jo have andre preferencer. Vær opmærksom på, at kun iPad med 3G-chip har GPS. Det har wifi-modellen ikke. Så den anvender wifi til at positionsbestemme dig, og det er ikke særligt nøjagtigt (+- 100 meter). Og så skal du anvende en telefon som hotspot, hvis du ikke har et netværk i nærheden. Så det bliver lidt bøvlet. Har du en iPad med GPS (fordi du har 3G), så er problemerne straks noget mindre. For den GPS er præcis nok til navigation til husmandsbehov – og sikkert også mere.

Krak advarer selv mod at benytte app’en til navigation. Men til kajakbrug, behøver app’en måske ikke være så nøjagtig. Og der er da flere smarte funktioner indbygget. Således kan du få vejrudsigt. Men denne funktion skal kraftigt forbedres, hvis den skal anvendes til noget. Jeg har prøvet app’en i Roskilde Fjord, men kan kun få vejrudsigt i Malmø, men mindre jeg selv tvinger browseren til at finde København. Og det er jo stadig ikke så tæt på. Data leveres af et norsk firma, men de kan godt levere vejrdata mere lokalt, så “stram op” Krak!

Der er tilsyneladende også fejl i databasen bag kortet. Flere havne er placeret forkert og mange små havne er slet ikke med.

På billedet herover har jeg zoomet maksimalt ind. Og som det ses, er der ikke så mange detaljer med på kortet. “Klippeskæret” ved Kællingehavens nordkant er således ikke med. Og med hensyn til dybder, så er der kun 2-meter kurven med på det lave vand. Men sømærker og kendetegn på land er dog med. Det er ikke muligt at planlægge ruter, men man kan via søgefunktionen sætte en kurs til det søgte. Søgefunktionen er dog ikke særligt udbygget og kan kun anvendes til havne og lignende “land-ting”.

Så er app’en pengene værd? Ja, den er jo gratis, så det er da et fint lille stykke legetøj. Desværre kan man ikke lave ruter på app’en, så som planlægningsværktøj, er den ikke anvendelig. Og da der heller ikke kan navigeres efter den, så ved jeg ikke rigtigt, hvad den skal bruges til i en kajak. Men kado til Krak for at lave app’en. Den skal bare udbygges med et planlægningsværktøj og gerne med en mulighed for at tracke ruter og gemme dem. Og med mere detaljeret kortgrundlag.

3 thoughts on “Krak søkort til iPad

 • 4. juli 2012 kl. 19:01
  Permalink

  Jeg kan ikke finde denne til min iPhone 4S, men det virker fint på min iPad.

  Besvar
  • 4. juli 2012 kl. 21:26
   Permalink

   Jeg kan heller ikke finde en app til smartphones. Det ser ikke ud til, at Krak laver en sådan, hvis man ser på deres programportefølje i Appstore.

   Jeg tror, at Lars Bjørn tager fejl – men det ville da være interessant med en smartphone app. Især hvis den er mere gennemført end den til iPad.

   Besvar
 • 20. juni 2012 kl. 09:34
  Permalink

  Hej Thomas. Søkort ses også i KRAKS app til smartphone, såvel iPhone som Android. Hyg 🙂

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.