Crocs

De er grimme, de er dyre og de er syntetiske. Men de er også praktiske, uopslidelige og nemme at bruge. Vi taler om Crocks “træsko” eller sandaler. Hadet af mange, brugt af flere. Men er de anvendelige ved havkajaksejlads?

De testede sko er fra Crocs og hedder Classic Unisex. De kan købes i flere størrelser og designs.

Beskrivelse

Skoene er lavet i  Croslite, der er et patenteret og antibakterielt letvægtsmateriale, der bedst kan sammenlignes i strukturen som en mellemting mellem flamingo og skumgummi. Generelt er størrelsen udført med vægt på let på og aftagning. Så selv om der vælges rigtig størrelse i længden, så er skoen ret bred.

Bag på skoen er en hælerem, der kan anvendes eller til nød føres frem til overkanten af skoen, hvis man er til den mere åbne skotype.

I brug

I brug er skoene anvendelige som fodtøj til og fra kajakken, når den klargøres. Man stikker nemt i skoene og de er meget robuste. De er heller ikke glatte, så man kan nemt holde fodfæste på klipper, i vådt græs eller i tang. Derimod kan man ikke benytte skoene på mudret grund, da de let falder af foden.

Som nødsko i kajakken om sommeren og i yderkanterne af sæsonen er skoene meget anvendelige, hvis kajakken skal transporteres over land eller slæbes over områder med lavt vand. Især deres glimrende beskyttelse mod skarpe sten er værd at bemærke. Samtidigt er de lette og nemme at stuve af vejen.

Til brug som desideret sejlersko er sålen dog for kantet og skoen giver ikke så gode betingelser for at sætte af på fodstøtterne i kajakken. Hertil er den løse udforming med bred sål med til at give en upræcis føling med kajakken. Desuden glider de af foden ved ufrivillig vandgang – og så er de jo væk. Heldigvis flyder skoene, så man kan i stille vejr finde dem igen.

Efter et års brug er skoene stadig gode og sliddet er minimalt. Kun hæleremmen er irriterende. Jeg har skåret min rem af, så jeg slipper for at træde på den, når jeg tager skoene på – og den holder alligevel ikke foden særligt godt på plads.

Konklusion

Skoene er et godt supplement til havkajakbrug, især når kajakken skal bæres eller transporteres til og fra vand  – eller når du går til og fra bilen med udrustning. Også når kajakken skal vaskes, er skoene gode, da de overlever selv hårdhændet behandling. Til prisen er de en forholds overkommelig udgift og kan anbefales.

Set på nettet til 280;- dkr. Look-a-like sko fra Kina kan af og til købes til 20-30 dkr.  i Aldi.

4 thoughts on “Crocs

  • 27. maj 2011 kl. 19:53
   Permalink

   Hej Jesper

   Tak for linket. Godt tip og utraditionel “anmeldelse”. ….kan flyde modsat en telefon… 😉

   Besvar
 • 16. februar 2011 kl. 16:44
  Permalink

  Jeg går i Crocs hele sommeren og slider et par op i løbet af en sæson. Jeg ror dog ikke i dem, da lidt sand i bunden af kajakken er hård ved hælene.

  Største ulempe er at jeg ikke kan være i mine sko, når efteråret sætter ind – i oktober måtte jeg købe et par Jacoform ;-), da alle andre sko klemte.

  Besvar
 • 15. januar 2011 kl. 17:37
  Permalink

  Jeg synes også de er gode, men de er også dårlige – nogen steder.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.